Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pochwała prostoty

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z limetki 3 łyżka
jajko 2 sztuka
mąka 4 łyżka
olej do smażenia 3 łyżka
filet z dorsza 2 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pochwała prostoty

Fileta rozmrozić (jeśli używamy mrożonego) i osuszyć na ręczniku papierowym. Skropić obficie sokiem z limonki, dobrze posolić i przyprawić pieprzem. Odstawić na 10 minut. W misce roztrzepać jajka ze szczyptą soli i odrobiną wody. Filety pociąć na kawałki (jeśli są duże) i obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron, na złoty kolor. Podawać z ryżem i ulubioną sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.11.2015 17:22
smaczna ryba
EmciaPichci 09.03.2014 12:07
to lubię! ;)
adam1f 04.01.2013 00:20
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak