Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po lwowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki moczonej w mleku 1/2 średniej
cebula 1
suszonych śliwek 10 dag
majonezu 1/2 szklanki
białego wytrawnego wina 3/4 szklanki
marchewki 30 dag
pietruszka 30 dag
por - -
seler - -
sól do smaku
pieprz do smaku
dorsz 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po lwowsku

Dorsza, cebulę oraz bułke przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i formować pulpety. Przygotować wywar z warzyw, włożyć pulpety, gotować 30 min. Śliwki namoczyć w małej ilości wody z winem, ugotować, przetrzeć przez sito, dodać do majonezu. Zalać zimne pulpety sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak