dorsz po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • cebula

    1 szt
  • olej

  • tarta bułka

  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filet z dorsza oczyścić z łusek umyć i posolić.w miseczce rozbić jajka,dorsza obtoczyć w jajku i tartej bułce nałożyć na patelnie na rozgrzany olej usmażyć i włożyć do miski,do patelni dolać więcej oleju i podgrzać pokroić cebulę w piórka i usmażyć na złoty kolor zalać ją wodą i dodać sól,pieprz 2 liście laurowe 4 ziela angielskie, gdy zagotuje dodać przecier pomidorowy i trochę cukru,doprawić ma być trochę słodkie.Tą zalewą zalać dorsza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 17.12.2010 16:44
po prostu pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat