Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ PO GRECKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 2 sztuki
marchew 7 sztuk
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ PO GRECKU

Kroki postępowania

1
Dorsza myję, osuszam, kroję na kawałki.
Krok 1 - DORSZ PO GRECKU foto
2
Następnie oprószam pieprzem i Kucharkiem oraz mąką. Filety obtaczam w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu filety przekładam na półmisek.
Krok 2 - DORSZ PO GRECKU foto
3
Cebulę obieram, a następnie kroję, podsmażam na rozgrzanym oleju, dodaję obrane i pokrojone w słupki: marchewki, seler i pietruszki, następnie podlewam niewielką ilością wody i duszę przez 15 minut.
Krok 3 - DORSZ PO GRECKU foto
4
Warzywa łączę z koncentratem pomidorowym, doprawiam solą i nakładam na filety.
Krok 4 - DORSZ PO GRECKU foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.09.2014 14:24
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak