Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
ryba
-
filet z dorsza
70 dkg -
cebula
3 sztuki małe -
majeranek
1 łyżeczka -
sól i pieprz
1/2 łyżeczki -
mąka pszenna
5 łyżki -
olej
1 do smaku
farsz
-
marchew
80 dkg -
seler
1/2 sztuki -
pietruszka
1 sztuka -
koncentrat pomidorowy
200 g -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liśćie -
ziele angielskie
5 sztuk -
sól i pieprz
1 do smaku -
cukier
1 do smaku -
przecier pomidorowy
1 litr
Przepis i sposób przygotowania Dorsz po grecku
Kroki postępowania






Komentarze (7)