Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po florencku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
pomidory 300 gram
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
rozmaryn świeży 1 łyżeczka
suszone pomidory 3 sztuki
Czosnek suszony Prymat 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po florencku

Ryby oprósz mąką i usmaż na 4 łyżkach oliwy.
Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy i zeszklij cebulę i czosnek. Dadaj pokrojone świeże pomidory, uduś dodając zioła i przyprawy. Wlej pomidory z puszki i pokrojone w paseczki suszone pomidory. Duś chwilę. Przełóż usmażoną rybę i duś w pomidorach ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.10.2015 12:55
fajny pomysł na rybkę
Bernadeta1 21.10.2015 21:29
na pewno bardzo smaczna rybka
Kolorowa 21.10.2015 20:53
Smacznie ;)
adelajda 21.10.2015 18:21
Pysznie podana rybka :)
W poszukiwaniu inspiracji 21.10.2015 18:02
Nie ma to jak smacznie podana rybka :)
Benita 21.10.2015 15:46
Wygląda przepysznie
IZABELA29 21.10.2015 15:13
przepyszne danie
Barbara777 21.10.2015 14:57
pyszności -proszę o kawałeczek;)
wyattearp 21.10.2015 14:39
rybka pyszna
Czosnek&Chilli 21.10.2015 14:28
dorsza w każdej postaci poprosze :)
JulkaTomeczek 21.10.2015 14:16
Podoba się to danie
VioletoweKucharzenie 21.10.2015 14:12
z chęcią bym spróbowała:-)
Motorek 21.10.2015 13:15
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak