Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz piwny smażony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 1 szklanka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia 2 łyzki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
filet z dorsza 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz piwny smażony

filet namoczyć w piwie na 2-3 godziny. Następnie przyprawić sola, pieprzem i Kucharkiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 06.01.2014 11:46
pycha taka ryba
Małgorzata9 07.12.2013 20:17
robię takiego ale na grillu
Michał2 07.12.2013 17:32
uwielbiam dorsza!
halina17 06.12.2013 21:11
Lubię dorsza .
Zdzisław 06.12.2013 20:54
dobra taka ryba
Marlenka.S 06.12.2013 20:40
ciekawy pomysł,ale piwo chyba ciemne czy wszystko jedno?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak