Dorsz piwny smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • olej do smażenia

    2 łyzki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • filet z dorsza

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filet namoczyć w piwie na 2-3 godziny. Następnie przyprawić sola, pieprzem i Kucharkiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 06.01.2014 11:46
pycha taka ryba
Małgorzata9 07.12.2013 20:17
robię takiego ale na grillu
Michał2 07.12.2013 17:32
uwielbiam dorsza!
halina17 06.12.2013 21:11
Lubię dorsza .
Zdzisław 06.12.2013 20:54
dobra taka ryba
Marlenka.S 06.12.2013 20:40
ciekawy pomysł,ale piwo chyba ciemne czy wszystko jedno?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat