Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z czerwonym sosem i kaszą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna
koperek
czosnek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oregano
kasza jaglana
dorsz 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z czerwonym sosem i kaszą

Filety z dorsza opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć rybę pieprzem cytrynowym, przyprawą kucharek i słodką papryką - odstawić na 1 h do lodówki.
Ugotować kaszę w osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki.
W rondelku zagotować 2 szklanki wody, dorzucić startą marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Gotować do miękkości i zmiksować wszystko na gładki sos. Doprawić oregano i Przyprawą Kucharek.
Rybę ułożyć na folii aluminiowej, na każdym kawałku położyć plaster cytryny, gałązkę kopru i przekrojony na pół ząbek czosnku. Folię szczelnie zawinąć i piec w nagrzanym do 180* piekarniku ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 11:32
ciekawe danie :)
Motorek 16.02.2014 13:46
wygląda pysznie
romanrafal
romanrafal 09.02.2014 10:43
zdrowy pyszny obiadek
Milka100 07.02.2014 22:08
apetycznie wygląda
Mniam 07.02.2014 17:28
Taki obiadek bym zjadła z wielką chęcią :)
jowant 07.02.2014 17:20
uwielbiam takiego dorsza :D
Romanowka 07.02.2014 16:35
Musi być smaczne, lubię dorsza. Na zdjęciu sos fajnie wyszedł, wyglada jakby to była bardzo krwawa rybka ;)
mitek111 07.02.2014 16:28
pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak