Dorsz pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

  • cytrynka

  • pietruszka zielona

  • oliwa

  • czosnek

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz pieczony foto
1. Rybę myjemy i przyprawiamy pieprzem i solą.
2. Na kawałek sreberka układamy 1 filet, smarujemy go oliwą z oliwek.
Krok 2 - Dorsz pieczony foto
3. Kładziemy na całość kilka ząbków czosnku, cytrynę oraz pietruszkę zieloną.
4. Sreberko dokładnie zawijamy, aby nam nic ze środka nie wyciekło.
Krok 3 - Dorsz pieczony foto
5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do nagrzanego naszą przygotowaną rybę i pieczemy ok. 25 minut.
6. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy sreberko i usuwamy jego nadmiar, chyba, że uda wam się całkowicie pozbyć (skóra się przykleja).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat