Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza
cytrynka
pietruszka zielona
oliwa
czosnek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony

Kroki postępowania

1
1. Rybę myjemy i przyprawiamy pieprzem i solą.
2. Na kawałek sreberka układamy 1 filet, smarujemy go oliwą z oliwek.
Krok 1 - Dorsz pieczony foto
2
3. Kładziemy na całość kilka ząbków czosnku, cytrynę oraz pietruszkę zieloną.
4. Sreberko dokładnie zawijamy, aby nam nic ze środka nie wyciekło.
Krok 2 - Dorsz pieczony foto
3
5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do nagrzanego naszą przygotowaną rybę i pieczemy ok. 25 minut.
6. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy sreberko i usuwamy jego nadmiar, chyba, że uda wam się całkowicie pozbyć (skóra się przykleja).
Krok 3 - Dorsz pieczony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak