Dorsz pieczony

Dorsz pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • zielona papryka

    2 sztuki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • natka pietruszka

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dorsz pieczony

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną pokrojoną w krążki papryką. Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Pani Domu 23.05.2012 18:51
super dorsz
Pani Domu 23.05.2012 18:51
super dorsz
iza15 08.05.2011 22:58
smaczności
AgaS10 04.02.2011 19:51
ja równiez rybki uwielbiam:)
Barbara55 28.06.2010 15:19
ryby uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat