Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
zielona papryka 2 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
natka pietruszka 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną pokrojoną w krążki papryką. Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.05.2012 18:51
super dorsz
Pani Domu 23.05.2012 18:51
super dorsz
iza15 08.05.2011 22:58
smaczności
AgaS10 04.02.2011 19:51
ja równiez rybki uwielbiam:)
Barbara55 28.06.2010 15:19
ryby uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak