Dorsz panierowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • sok z cytryny

  • olej

    do smażenia
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza dzielimy na porcje. Ja pokroiłam go w dość grube "paluszki". Ryba musi być rozmrożona. Porcje oprószamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Następnie skrapiamy wedle uznania sokiem z cytryny. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy do nich śmietanę i roztrzepujemy przy użyciu miotełki. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ryby panierujemy najpierw w jajku ze śmietaną, później w bułce tartej( można ją zastąpić mąką lub płatkami). Smażymy je na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 26.01.2014 00:26
smaczna rybka
IKrakowianka 20.08.2013 16:55
smaczna propozycja obiadowa
Iwusia 30.04.2013 23:51
podoba mi sie ten przepis
Rafał3 04.03.2013 08:56
mniam mniam
IwonaDD 04.03.2013 08:38
piękna złocista panierka,musiało być pyszne
Janina 04.03.2013 07:33
Bardzo pyszne
msmors 04.03.2013 07:33
bardzo smaczne danie.
adelajda 04.03.2013 07:31
Nadal coś nie działa na DS bo brakuje części przepisu !
ewka1978 04.03.2013 06:46
smaczny ten dorsz
Andysz 04.03.2013 00:30
smaczna rybka;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat