Dorsz na warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    800 gram
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • ser ementaler

    20 dag
  • śmietana

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • przyprawa curry

    do smaku
  • filet z dorsza

    4 sztuki
  • rukola

    1 opakowanie
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz na warzywach foto
Rukolę umyć, osuszyć, pokroić i poddusić na maśle z plasterkami czosnku.
Krok 2 - Dorsz na warzywach foto
Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu do zapiekania, na ziemniaki dać rukolę z czosnkiem.
Krok 3 - Dorsz na warzywach foto
Następnie ułożyć kawałki dorsza, posolić, doprawić pieprzem i curry. Posypać zapiekankę serem żółtym i polać śmietaną.
Krok 4 - Dorsz na warzywach foto
Zapiec przez ok. pół godziny w 200 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 05.02.2014 20:25
rewelacyjne danie
mela25 03.11.2013 23:43
smakowitości
Kamil 19.08.2013 09:29
super rybka :)
Monia 19.08.2013 08:49
Lubię dorsza ;D
Krakowianka 19.08.2013 08:30
fajny pomysł, tak jeszce rybki nie robiłam
Zdzisław 19.08.2013 00:06
taka ryba to przysmak
jasiek 18.08.2013 22:31
ciekawy pomysł
Megg 18.08.2013 21:00
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat