Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 800 gram
czosnek 3-4 ząbki
ser ementaler 20 dag
śmietana 5 łyżek
masło 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
filet z dorsza 4 sztuki
rukola 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na warzywach

Kroki postępowania

1
Rukolę umyć, osuszyć, pokroić i poddusić na maśle z plasterkami czosnku.
Krok 1 - Dorsz na warzywach foto
2
Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu do zapiekania, na ziemniaki dać rukolę z czosnkiem.
Krok 2 - Dorsz na warzywach foto
3
Następnie ułożyć kawałki dorsza, posolić, doprawić pieprzem i curry. Posypać zapiekankę serem żółtym i polać śmietaną.
Krok 3 - Dorsz na warzywach foto
4
Zapiec przez ok. pół godziny w 200 stopniach.
Krok 4 - Dorsz na warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.02.2014 20:25
rewelacyjne danie
mela25 03.11.2013 23:43
smakowitości
Kamil 19.08.2013 09:29
super rybka :)
Monia 19.08.2013 08:49
Lubię dorsza ;D
Krakowianka 19.08.2013 08:30
fajny pomysł, tak jeszce rybki nie robiłam
Zdzisław 19.08.2013 00:06
taka ryba to przysmak
jasiek 18.08.2013 22:31
ciekawy pomysł
Megg 18.08.2013 21:00
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak