Dorsz na pikantno

Dorsz na pikantno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 szt
  • cebula

    3 szt
  • papryka konserwowa

    2 szt
  • ogórek konserwowy

    3-4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyzki
  • olej

  • pieprz

  • sól

  • papryczka chili

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz na pikantno foto
Filety dorsza umyć i pokroić w mniejsze kawałki.Wszystkie kawałki przyprawiamy solą pieprzem i papryczką chili
Krok 2 - Dorsz na pikantno foto
Każdy kawałek ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 3 - Dorsz na pikantno foto
Usmażoną rybę studzimy ,a w tym czasie Kroimy w półplasterki cebulę
Krok 4 - Dorsz na pikantno foto
Pokrojoną cebulę dusimy na oleju do miękkości .Dodajemy koncentrat i mieszamy,następnie dodajemy ketchup pokrojonego w plasterki ogóka i paprykę.Całość doprawiamy jeszcze do smaku
Krok 5 - Dorsz na pikantno foto
Do miski układamy na przemian sos i dorsza
Krok 6 - Dorsz na pikantno foto
Całość przykrywamy sosem i schładzamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 25.12.2013 09:07
pyszna rybka
gosia47-47 22.12.2013 12:11
chętnie wypróbuję :D
gosia47-47 22.12.2013 12:10
na pewno bardzo smaczne
kriko 22.12.2013 10:27
lubie taka rybe pikantna
Luki 22.12.2013 10:19
bardzo smaczny dorszyk
Wiesława1 22.12.2013 10:15
pyszna rybka
aniagdz 22.12.2013 09:56
zdecydowanie pikantne są mi bliższe;)
Megg 22.12.2013 08:31
uwielbiam pikantne rybki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat