Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na pikantno

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
cebula 3 szt
papryka konserwowa 2 szt
ogórek konserwowy 3-4 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
olej
pieprz
sól
papryczka chili
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na pikantno

Kroki postępowania

1
Filety dorsza umyć i pokroić w mniejsze kawałki.Wszystkie kawałki przyprawiamy solą pieprzem i papryczką chili
Krok 1 - Dorsz na pikantno foto
2
Każdy kawałek ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 2 - Dorsz na pikantno foto
3
Usmażoną rybę studzimy ,a w tym czasie Kroimy w półplasterki cebulę
Krok 3 - Dorsz na pikantno foto
4
Pokrojoną cebulę dusimy na oleju do miękkości .Dodajemy koncentrat i mieszamy,następnie dodajemy ketchup pokrojonego w plasterki ogóka i paprykę.Całość doprawiamy jeszcze do smaku
Krok 4 - Dorsz na pikantno foto
5
Do miski układamy na przemian sos i dorsza
Krok 5 - Dorsz na pikantno foto
6
Całość przykrywamy sosem i schładzamy.
Krok 6 - Dorsz na pikantno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.12.2013 09:07
pyszna rybka
gosia47-47 22.12.2013 12:11
chętnie wypróbuję :D
gosia47-47 22.12.2013 12:10
na pewno bardzo smaczne
kriko 22.12.2013 10:27
lubie taka rybe pikantna
Luki 22.12.2013 10:19
bardzo smaczny dorszyk
Wiesława1 22.12.2013 10:15
pyszna rybka
aniagdz 22.12.2013 09:56
zdecydowanie pikantne są mi bliższe;)
Megg 22.12.2013 08:31
uwielbiam pikantne rybki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak