Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 płaty
ziemniaki 0,5 kg
zielone sałaty - rukola, roszponka, lollo bianco 1/2 paczki
pomidorki koktajlowe garść
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
sos do sałatek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na parze

Ziemniaczki obieramy.
W naczyniu do gotowania na parze układamy płaty dorsza i ziemniaczki, obsypujemy solą. Gotujemy ok. 30 minut do miękkości ziemniaczków.

Sałatę myjemy, układamy na talerzu i polewamy sosem do sałatek wymieszanym z oliwą.
Pomidorki oblewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 10.12.2016 13:15
tak bardzo pyszna
Edita 30.11.2016 14:40
dorsz pycha
Łukasz15 25.11.2016 23:17
Pyszna rybka
Franciszek 25.11.2016 00:43
świetny pomysł
halina17 24.11.2016 18:12
Lubię dorsza :)
AZgotuj 24.11.2016 15:31
całość jest fantastyczna :)
Agnieszka-87-25 24.11.2016 15:11
apetyczny dorsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak