Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na makaronie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 600 gram
por 1 szt
natka pietruszki
bulion warzywny 100 ml
masło 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
makaron kokardki 300 gram
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na makaronie

W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim pokrojonego pora. Oprószyć mąką, zasmażyć. Mieszając, powoli dodawać zimny bulion i mleko. Gotować 1 minutę, doprawić musztardą, pieprzem, solą.
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
Filet z dorsza podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju 4-5 minut z każdej strony.
Makaron odcedzić, wymieszać z dowolną ilością sosu. Serwować wraz z usmażonym dorszem.
Udekorować pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 07.06.2014 17:10
dobra rybka)
erym 07.05.2014 13:19
pieknie podany!
gusia1000 02.05.2014 20:37
Smaczny obiad.
Maria 70 01.05.2014 17:55
Lubię dorsza.Smaczne danie.
gosia56 01.05.2014 10:31
Na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak