Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na kołderce ze szpinaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3 sztuki
mozarella 125 gram
szpina 500 gram
pomidory koktajlowe (czerwone) 10 sztuk
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na kołderce ze szpinaku

Kroki postępowania

1
Filet z dorsza odmrażamy i doprawiamy przyprawą do ryb, pieprzem, solą oraz skraplamy sokiem z świeżej cytryny. Tak przyprawioną rybę wkładamy na godzinkę do lodówki.
Krok 1 - Dorsz na kołderce ze szpinaku foto
2
Szpinak dusimy na patelni i dodajemy do niego kawałki sera mozzarella. Podgrzewamy szpinak tak długo aż ser się zacznie roztapiać.
Krok 2 - Dorsz na kołderce ze szpinaku foto
3
Rybę smażymy na patelni z niewielkim dodatkiem oliwy.
Krok 3 - Dorsz na kołderce ze szpinaku foto
4
Podgrzany szpinak wykładamy na talerz i przystrajamy po bokach na pół przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi. Na tak przygotowany talerz nakładamy usmażoną rybką. Smacznego
Krok 4 - Dorsz na kołderce ze szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 10.02.2014 19:43
smaczna rybka:)
Iwona32 21.01.2014 13:12
super super
IZABELA29 20.02.2013 10:33
dorsza pierwszy raz jadłam na warsztatach potem miałam kilka okazji go zrobić samej w domu...dobrze mieć znajomych rybaków nawet jak w morze wypływają raz do roku .
misia53 16.02.2013 00:03
bardzo lubię dorsza w swietnym towarzystwie
ben-ka 15.02.2013 12:25
smaczna rybka:)
Ela15 01.01.2013 11:33
super
Zdzisław 31.12.2012 09:04
dobre
Monika58 30.12.2012 20:39
fajne składniki i efekt końcowy
babajaga1969 30.12.2012 20:33
już mam ochotę na kawałek
ewka1978 30.12.2012 20:07
uwielbiam dorsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak