Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na grzance

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza ok. 300 g
ziemniaki 5-6 szt
boczek wędzony 200 g
jajko 4 szt
chleb tostowy 4 kromki
oliwa

solanka

woda 1 l
sól 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
cebulka 1 szt
pieprz 5-6 ziaren
seler 1 liść
lubczyk świeży 1 liść
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na grzance

Kroki postępowania

1
Składniki solanki zagotowujemy, zdejmujemy z palnika i wkładamy do niej rybę na 10 minut.
Krok 1 - Dorsz na grzance foto
2
Ziemniaki gotujemy, kroimy i podsmażamy na patelni. Dodajemy rozdrobnioną rybę.
Krok 2 - Dorsz na grzance foto
3
Boczek smażymy na chrupko i kroimy. Dodajemy do ziemniaków z rybą. Jajka gotujemy na twardo.
Krok 3 - Dorsz na grzance foto
4
Chleb skrapiamy oliwą i obsmażamy na patelni grillowej. Kromki układamy na talerzu, na to nakładamy rybę z dodatkami i pokrojone na ćwiartki jajka.
Krok 4 - Dorsz na grzance foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 31.01.2016 15:06
pysznie to wygląda
ilka01 31.01.2016 10:52
wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak