Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony w marchewce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 średnie sztuki
mąka 2 łyżki
marchew 3-4 sztuki
woda 3\4 szklanki
śmietana słodka 1\2 szklanki
olej do smażenia
masło 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
bazylia cytrynowa
sok z cytryny
bazylia świeża
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Porada

Rady marchewke dusimy bez przykrycia garnuszka.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony w marchewce

. Osolić i posypać pieprzem rybę . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z tłuszczu. 2 Marchew obrać i utrzeć na tarce na tych grubszych oczkach. Zalać wodą, lekko osolić i dusić 20 minut . Dolać śmietankę .Doprawić do smaku bazylią , , sokiem z cytryny, pieprzem , solą . Włożyć rybę i dusić na małym gazie około 10 minut. Przez zakonczeniem duszenia , dodac 4 rozdrobnione listki bazyli. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 23.11.2015 16:07
Pyszna rybka
adelajda 23.11.2015 15:38
Lubię rybki :)
misia123410 23.11.2015 10:57
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak