Dorsz duszony w marchewce

Dorsz duszony w marchewce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 średnie sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • marchew

    3-4 sztuki
  • woda

    3\4 szklanki
  • śmietana

    słodka 1\2 szklanki
  • olej do smażenia

  • masło

    2 łyżki
  • sól himalajska

  • pieprz

  • bazylia cytrynowa

  • sok z cytryny

  • bazylia świeża

  • przyprawa do ryb

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. Osolić i posypać pieprzem rybę . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z tłuszczu. 2 Marchew obrać i utrzeć na tarce na tych grubszych oczkach. Zalać wodą, lekko osolić i dusić 20 minut . Dolać śmietankę .Doprawić do smaku bazylią , , sokiem z cytryny, pieprzem , solą . Włożyć rybę i dusić na małym gazie około 10 minut. Przez zakonczeniem duszenia , dodac 4 rozdrobnione listki bazyli. Smacznego:)
mileneczka5
Rady marchewke dusimy bez przykrycia garnuszka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

joannaa24

23.11.2015 16:07
Pyszna rybka

adelajda

23.11.2015 15:38
Lubię rybki :)

misia123410

23.11.2015 10:57
Wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat