Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony na liściach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
oregano świeże 4 łodygi
kapusta biała 2 liście
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyzeczki
czosnek 2 ząbek
sól i pieprz
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony na liściach

Dorsza i oczyszczamy i myjemy dokładnie, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb i pokrojonym czosnkiem. Pozostawiamy na 2 godziny-marynujemy.
Na wysokiej patelni kładziemy na dno liście kapusty, zalewamy oliwą z oliwek i przekładamy rybę. Dusimy rybę z obu stron na małym ogniu, przyprawiamy solą i pieprzem i kładziemy na wierzch ryby gałązki oregano. Uważamy żeby ryba się nie rozgotowała. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 18.05.2015 12:21
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak