Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4 kawałki
marchew 2 sztuki
pietruszka
por
seler
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony

Kawałki dorsza układamy na folii aluminiowej. Bazylię blendujemy z orzeszkami piniowymi. Tym musem smarujemy dorsza. Następnie układamy na tym pociętą w paski marchew, pietruszkę i pora. Dodajemy trochę natki pietruszki i natki selera. Posypujemy solą i pierzem. Każdy kawałek zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Polecam udusić w parowarze ewentualnie upiec w piekarniku 180 Stopni piec przez jakieś 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak