Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada ze szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z dorady 2
szparagi 12
jajko 2
przyprawy
boczek surowy 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada ze szparagami

Filety z dorady myję, sprawdzam czy wszystkie ości zostały usunięte. Filety skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą morska i grubo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane filety smażę na maśle z dwóch stron.
Szparagi myję, odcinam zdrewniałe końcówki i gotuję w osolonej wodzie ok 9-10 minut. (najlepiej żeby główki szparagów wystawały ponad poziom wody w garnku). Do tego robię bekon z surowego boczku a robię do tak, że układam plastry boczku na ręczniku papierowym przykrywam boczek drugim listkiem ręcznika papierowego i wkładam do mikrofalówki na kilka minut. Przyrządziłem jeszcze do tego dania tradycyjne jajko w koszulce, żółtko z tego jajka robiło za sos do szparagów. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.11.2015 10:22
Smaczna rybka.
w mojej kuchni 10.11.2015 20:32
same pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak