Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada z pomidorkami koktajlowymi w białym winie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 2 sztuka
pomidorki koktajlowe 450 gram
białe wino 0,5 szklanka
parmezan starty 0,5 szklanka
makaron 4 sztuka
pesto 2 łyżeczka
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada z pomidorkami koktajlowymi w białym winie

Wyfiletuj doradę. Oprósz sola i pieprzem.
Ugotuj 4 płaty makaronu na lazanię.
Pomidorki umyj przekrój na połówki.
Wszystko rób w jednym czasie.
Rozgrzej olej i zacznij smażyć filety z dorady skórką do patelni.
Pomidorki wrzuć na olej dolej białe wino i odparuj, posól.

Ugotowany płat makaronu wyłóż na talerz, posmaruj pesto ( użyj pędzla)połóż 1/4 pomidorków na to doradę - całość posyp parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 02.03.2014 17:25
Smaczny, lekki obiadek:)
norweska20 02.03.2014 15:57
rewelacyjna rybka
Milka100 02.03.2014 15:31
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak