Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 szt
szpinak 2 garście
ziemniaki 2 szt
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

Doradę myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem . Do brzuszka wkładamy kawałek cytryny.Doradę pieczemy w piekarniku 190 stopni ok 20 min . Szpinak myjemy i gotujemy ok 5 min . Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowany szpinak odcedzamy dodajemy do niego ugotowane ziemniaki sól,pieprz i wyciśnięty czosnek miksujemy. Upieczoną doradę układamy na talerzu podajemy z ciepłym puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 19.11.2012 19:57
bardzo lubię tą rybkę, a pomysł ze szpinakowym puree super :)
agaK. 19.11.2012 13:01
ja bym jeszcze jakieś warzywka to dodała:)
Patrycja25 19.11.2012 10:31
smaczne
kupiska 19.11.2012 10:30
Ciekawe danie,szpinak akurat lubie:)
medi 19.11.2012 10:22
Dorada jest bardzo mięsista lubię takie rybki,a szpinak uwielbiam,to coś dla mnie,pycha:)
iwa643 19.11.2012 09:46
Lekkie smaczne dietetyczne
asia92wp 19.11.2012 09:19
ciekawy przepis
gosia1988 19.11.2012 09:19
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak