Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada w orientalnym stylu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 sztuka
pak choi 1 sztuka
marchew 2 sztuka
cukinia 1/2 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuka
papryczka chilli 1/2 sztuka
limonka 1/2 sztuka
imbir 1 cm
sól do smaku 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
makaron Chow Mein 100 g
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
oliwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada w orientalnym stylu

Kroki postępowania

1
Papryczkę, chilli, imbir i czosnek siekamy drobno, przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę i sok wyciśnięty z połowy limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę filetujemy i marynujemy, z wierzchu solimy rybę.Pak choi przekrawamy na pół, marchewki obieramy i kroimy na 4, cukinie kroimy w grube słupki, warzywa układamy na talerzu, razem z dymką i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką.Z foli aluminiowej robimy 2 kieszonki, układamy w każdej nich warzywa na to rybę i plasterek limonki. Zapiekamy wszystko 30 minut w 200 stopniach.
Krok 1 - Dorada w orientalnym stylu foto
2
Makaron zalewamy wodą, odcedzamy i podsmażamy z sosem sojowym na odrobinie oleju.
Krok 2 - Dorada w orientalnym stylu foto
3
Podajemy rybę na warzywach, do tego makaron.
Krok 3 - Dorada w orientalnym stylu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 28.01.2013 12:55
Lubię ten rodzaj ryby :) myśle, że w tej wersji też by mi smakowała :)
motylwe 10.09.2012 14:12
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak