Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORADA PO LIBAŃSKU – PIECZONA DORADA Z PAPRYKĄ W MARYNACIE ZIOŁOWEJ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
sok z cytryny 2 łyzki
oregano 1 łyzeczka
tymianek 1 łyzeczka
kolendra mielona 0,5 łyzeczki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: DORADA PO LIBAŃSKU – PIECZONA DORADA Z PAPRYKĄ W MARYNACIE ZIOŁOWEJ

Rybę czyścimy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i szczyptą tymianku, a następnie układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą.

Papryki kroimy w kostkę, a czosnek, oregano,tymianek, resztę soku z cytryny, oliwę z oliwek i odrobinę soli miksujemy na pastę.

Pastę dokładnie mieszamy z pokrojonymi paprykami, a następnie przykrywamy rybę.

Zamykamy folię pozostawiając mały otwór i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30-35 minut.

Podajemy gorące np. ze świeżym, chrupiącym chlebem.

Dodatkowo możemy posypać świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.08.2015 14:37
fajny przepis
pablow 18.08.2015 13:53
ciekawy pomysł
W poszukiwaniu inspiracji 18.08.2015 11:59
Pyszne i zdrowe połączenie. W sam raz na letni obiad :)
Futka 18.08.2015 08:42
Przepyszny pomysł na rybkę :D
olkaaa 18.08.2015 07:38
świetny przepis
Aannkaa82 17.08.2015 21:54
Uwielbiam dorade a w tej wersji wylada niesamowicie apetycznie :)
Małgorzata Pin 17.08.2015 21:05
Ale super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak