Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada pieczona z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 sztuki , wypatroszone
sok z cytryny
sól i pieprz
masło
cytryna 4 plastry
jabłka winne 4 sztuki
Goździki całe Prymat 2-3 łyżki
miód płynny 4 łyżki

Porada

Delikatna w smaku ryba pieczona z winnymi jabłkami pachnącymi goździkami i słodkim miodem.Pyszna i oryginalna propozycja na obiad lub świąteczny stół.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada pieczona z jabłkami

Dorady myjemy , osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny , oprószamy solą i pieprzem , po wierzchu oraz od środka ryby.

Do środka wkładamy wiórki masła śmietankowego , na wierzch po dwa plastry cytryny.

Jabłka obieramy , kroimy w ćwiartki. W każdy kawałek jabłka wbijamy po 2-3 goździki.

Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym , obok kładziemy jabłka , polewamy je miodem.

Pieczemy około 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 06.03.2017 16:26
Bardzo dobre :)
SzczyptaChili 14.09.2016 13:01
Dziękuję , polecam serdecznie :)
norweska20 13.09.2016 23:40
taką rybkę chętnie bym zjadła
Łukasz15 13.09.2016 22:45
Aż chce się jeść
Wafelek2601 13.09.2016 21:23
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak