Przepis i sposób przygotowania na: Donaty kolorowe
Kroki postępowania
2. Do zmiksowanych jaja dodajemy śmietanę cynamon szczyptę soli mieszamy .
3.Teraz dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą.
4. Zagniatamy ciasto, wstawiamy do lodówki na godzinę- dwie.
cukier puder 100 gram
mleko 3 łyżki
barwnik spożywczy pomarańczowy 5 kropel
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 garście
Składniki mieszamy ze sobą i polewamy Donaty posypując skórką pomarańczową kandyzowaną .
Polewa czekoladowa:
czekolada100 gram
mleko 3 łyżki
Mieszamy składniki do rozpuszczenia ( mleko i czekoladę w kąpieli wodnej ) , polewamy Donaty i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Lukier malinowy:
sok malinowy 3 łyżki
mleko 2 łyżki
kolorowa posypka do posypania
cukier puder 100 gram ( jak za gęste dodać soku malinowego)
Składniki połączyć razem i polewać Donaty posypując czekoladową posypką.