Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Don Dorszolone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 1 sztuka
pesto 4 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
suszone pomidory 6-9 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 2 szczypty
sok z limetki 20 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Don Dorszolone

1. Płukamy i wycieramy rybę.
2. Czosnek miażdżymy, obieramy i tniemy w cienkie plastry. Układamy plastry na rybie.
3. Solimy i pieprzymy.
4. Skrapiamy sokiem z limonki.
5. Nakładamy pesto (dość grubo).
6. Nakładamy pomidory suszone.
7. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
8. Wyjmujemy i podajemy z warzywami
9. Spożywamy.
10. Myjemy naczynia lub wrzucamy do zmywarki ;P

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.02.2015 15:34
bardzo fajny
Pyszota 21.02.2015 14:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak