Don Dorszolone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica z dorsza

    1 sztuka
  • pesto

    4 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • suszone pomidory

    6-9 sztuk
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    2 szczypty
  • sok z limetki

    20 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Płukamy i wycieramy rybę.
2. Czosnek miażdżymy, obieramy i tniemy w cienkie plastry. Układamy plastry na rybie.
3. Solimy i pieprzymy.
4. Skrapiamy sokiem z limonki.
5. Nakładamy pesto (dość grubo).
6. Nakładamy pomidory suszone.
7. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
8. Wyjmujemy i podajemy z warzywami
9. Spożywamy.
10. Myjemy naczynia lub wrzucamy do zmywarki ;P

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 21.02.2015 15:34
bardzo fajny
Pyszota 21.02.2015 14:38
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat