Domowy zylc z golonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    3 szt.
  • marchew

    5-6 szt.
  • seler korzeniowy

    1 szt.
  • ziele angielskie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ocet

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • liść laurowy

    3-4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki obgotować w wodzie osolonej do miękkości. Wyjąć, usunąć kości, oraz zdjąć skórę. Mięso zmielić w maszynce. Zmielone mięso jeszcze raz gotujemy, tym razem z liściem laurowym, pieprzem, solą, zielem ang. Dodajemy obrane i pokrojone warzywa - marchew i seler. Gdy warzywa będą już miękkie , wyjmujemy je i mięso i ponownie mielimy w maszynce. Do smaku doprawiamy octem i cukrem, ew. solą. Wkładamy w słoiki, lub w miseczki. Podajemy z pieczywem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DanutaS 30.05.2012 20:08
ładny kolor, musi byc smaczny
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość
cooleczka 14.02.2012 17:44
dla mnie nowość

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat