Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy zaczyn na żur

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 4 łyżki
woda zimna 2 szklanki
czosnek 2 zabki
chleb skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy zaczyn na żur

Do słoika wsypujemy mąkę, dodajemy skórkę z chleba oraz obrany i przeciśnięty czosnek, zalewamy całość wodą - dokładnie mieszamy i dostawiamy na około 3 dni. Po upływie tego czasu mamy pyszny domowy żur :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.01.2014 22:48
z domowego zawsze najlepsza zupka
krystyna330 10.10.2013 19:02
chętnie wypróbuję
lee-aa 20.06.2013 16:44
ciekawe, czy 'pójdzie' na tym chleb?
Konczi 01.06.2013 10:15
domowy zawsze pyszny :)
Aannkaa82 31.05.2013 21:12
Nie wiedziałam że to takie proste :) Zabieram do przetestowania :)
adelajda 31.05.2013 20:23
domowy najlepszy
Bernadeta1 31.05.2013 20:18
taki domowy,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak