Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy twarożek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko od krowy zsiadłe 2 l
duży garnek
ściereczka muślinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy twarożek

Zsiadłe mleko lekko podgrzewamy w garnku aż ser się zetnie.
Ściereczkę muślinową rozkładamy na durszlaku, przelewamy masę serową i dostawiamy od odcięknięcia.
Ser zdejmujemy ze ściereczki do miseczki a serwatkę zachowujemy np do wypieku chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.12.2011 20:01
dziekuję
anna186 03.12.2011 17:17
super
anna186 03.12.2011 17:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak