Domowy szejk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • jogurt owocowy

    2 szuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt mrozimy w zamrażalniku. Jeśli jest mocno zmrożony na chwilę przed robieniem szejka wyciągamy by lekko odtajał. Wrzucamy do naczynia,dodajemy mleko i cukier waniliowy i dokładnie miksujemy.Jeśli chcemy by był zimniejszy miksujemy z kostakami lodu. Ja robię szejka w termomixie i aby był gęściejszy i z pianką miksuję około 1 minuty,obroty-4. Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 05.07.2012 13:40
pycha
Monika111 20.03.2012 16:07
Wykorzystałam jogurt truskawkowy....oczywiście może być każdy inny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat