Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy szczaw konserwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy szczaw konserwowy

Przebrać, wypłukać szczaw pod bieżącą wodą i osuszyć szmatką. Pokroić go mniej więcej na 2-3 części. Przełożyć do słoika, gdzie delikatnie go posolić. Zalać go łyżką gorącego tłuszczu i zakręcić słoik. Uszykować większy garnek do zagotowania słoików. Zagotować na niewielkim gazie przez około 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak