Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy syrop czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2/3 filiżanki
woda 1.5 filiżanki
cukier 2 filiżanki
esencja waniliowa łyżeczka
sól szczypta
słoiczek lub karafka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy syrop czekoladowy

W garnuszku rozprowadzamy kakao w wodzie i stawiamy na gaz.

Podgrzewamy chwilkę, do momentu rozpuszczenia się kakao.

Wsypujemy cukier i gotujemy kilka minut, aż delikatnie zgęstnieje ( ja gotowałam około 4-5 min).

Następnie dodajemy sól, wlewamy esencję, mieszamy i zestawiamy z ognia.

Gdy przestygnie przelewamy do karafki bądź słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.02.2013 08:57
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak