Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy spód biszkoptowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
jaja 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: domowy spód biszkoptowy

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski i Ubijamy na sztywno.
Krok 1 - domowy spód biszkoptowy foto
2
Dodajemy cukier. Mieszamy.Dodajemy żółtka po kolei. Mieszamy,aby masa była jednolita.
Krok 2 - domowy spód biszkoptowy foto
3
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
Krok 3 - domowy spód biszkoptowy foto
4
Powstałą masę przekładamy do nasmarowanej tortownicy.
Krok 4 - domowy spód biszkoptowy foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.
Smacznego.
Krok 5 - domowy spód biszkoptowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata111
beata111 29.08.2012 00:16
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak