domowy spód biszkoptowy

domowy spód biszkoptowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do formy

  • jaja

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - domowy spód biszkoptowy foto
Białka oddzielamy od żółtek. Białka wbijamy do dużej miski i Ubijamy na sztywno.
Krok 2 - domowy spód biszkoptowy foto
Dodajemy cukier. Mieszamy.Dodajemy żółtka po kolei. Mieszamy,aby masa była jednolita.
Krok 3 - domowy spód biszkoptowy foto
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
Krok 4 - domowy spód biszkoptowy foto
Powstałą masę przekładamy do nasmarowanej tortownicy.
Krok 5 - domowy spód biszkoptowy foto
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
beata111 29.08.2012 00:16
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat