Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sos chilli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczka chilli 2 kg
ocet winny 250 ml
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sos chilli

Kroki postępowania

1
Papryczki dokładnie myjemy i osuszamy
Krok 1 - Domowy sos chilli foto
2
Pozbywamy się zielonych końców i pestek
Krok 2 - Domowy sos chilli foto
3
Umieszczamy je w wysokim naczyniu
Krok 3 - Domowy sos chilli foto
4
Dosypujemy sól
Krok 4 - Domowy sos chilli foto
5
Blendujemy
Krok 5 - Domowy sos chilli foto
6
wlewamy ocet winny
Krok 6 - Domowy sos chilli foto
7
Tak przygotowaną masę trzymamy 2 tygodnie w lodówce.
Krok 7 - Domowy sos chilli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 22.11.2014 20:28
to musi być piekielnie ostre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak