Domowy sok jagodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

  • jagody

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody umyć, przebrać, osączyć.
Nałożyć jagody do małych słoiczków, zasypać cukrem, nałożyć gazę na słoiki i odstawić na słońce na ok 5 dni.

Gdy już zrobi się sok, przelewamy sok do garnka i dodajemy jeszcze cukru według uznania, jak ktoś chcę bardzo słodki sok, to da więcej cukru.

Zagotowujemy i odcedzamy.
Zagotowany sok wlewamy do słoików, zakręcamy i odwracamy słoiki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat