Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z suszonymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Smalec wieprzowy 1/2 kg
cebula 2 szt
czosnek 5 ząbków
suszone pomidory 6 szt
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z suszonymi pomidorami

Smalec uzyskany ze słoniny lub błony roztopić. Dodać pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Zeszklić w tłuszczu. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory i chwilę jeszcze smażyć. Dodać przyprawy według własnego smaku. W czasie stygnięcia kilka razy przemieszać aby składniki smalcu nie były tylko na dnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.11.2016 19:29
Nie robiłam takiego smalczyku
olkaaa 15.11.2016 13:50
bardzo lubię
KORAL 15.11.2016 09:15
Super smalczyk :)
Łukasz15 14.11.2016 22:41
Przepyszny
bertpvd 14.11.2016 21:28
wspaniały smalec
Lis 14.11.2016 20:28
Cudownie smakowity:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak