Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY SMALEC Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 KG
kiełbasa śląska 1 SZT
cebula 2 SZT
czosnek 2 ZĄBKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY SMALEC Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ

Słoninę i kiełbaskę zmieliłam przez maszynkę ( na dużych oczkach. Cebulkę obrałam i pokroiłam w bardzo drobną kostkę ( można ją także zmielić ). Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę.
W garnuszku, na wolnym ogniu wytopiłam słoninkę - topiłam tak długo aż skwareczki zaczęły lekko brązowieć, dodałam zmieloną kiełbaskę, po około 5 minutach dodałam cebulkę , smażyłam tak długo aż się zeszkliła. Pod koniec doprawiłam solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i majerankiem. Gorący przelałam w słoiczki i szczelnie zamknęłam .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.02.2013 09:51
pyszny lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak