Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z cebulką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
cebula 4 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z cebulką

Słoninę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do rondelka. Wytapiamy na wolnym ogniu, aż skwarki będą złote. Cebule obieramy, siekamy i dodajemy do smalcu. Smażymy, aż cebulka będzie miękka. Doprawiamy odrobiną przyprawy uniwersalnej, rozlewamy do miseczek lub słoiczków i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia. Od czasu do czasu mieszamy, aby skwarki nie opadły na dno. Podajemy z świeżym chrupiącym pieczywem i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 14.01.2014 23:42
Oj,chodzi za mną taka miseczka i jakoś nie chce dojść.
Izabela9 14.01.2014 20:33
Coś fajnego, domowego :)
Ania84 14.01.2014 19:27
raz na ruski rok najdzie człowieka ochota :) i nie ma uproś :)
Pyszota 14.01.2014 19:14
od czasu do czasu można zjeść
Patriszja
Patriszja 14.01.2014 18:38
smakowite ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak