Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
boczek 1,5 kg
cebula 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z cebulką

Surowy boczek kroimy w bardzo drobna kostkę. Wrzucamy na patelnię i zostawiamy na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy z boczku wytopi się wystarczająca ilość tłuszczu, tak, aby mięsne skwareczki były w nim lekko zanurzone, całość zasypujemy drobniutko pokrojoną cebulą. Od czasu do czasu mieszamy, aż cebulka lekko się zeszkli (nie zrumieni!). Doprawiamy odrobiną Kucharka i pieprzu. Studzimy od czasu do czasu mieszając, żeby tłuszcz równomiernie połączył się ze skwarkami. Przekładamy do miseczek i gotowe. :)
Można dodać majeranku, jednak należy wtedy smalec szybciej zużyć :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 08.09.2011 15:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak