Domowy smalec na bogato

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • palma

    1/2 kostki
  • sól

    1 łyżeczka
  • kiełbasa zwyczajna

    2 (20 cm) sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • wędzonka

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę zmielić, stopić w głębokiej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na drugiej patelni na 3 łyżkach wytopionego smalcu. Kiełbasę pokroić w małą kostkę i również podsmażyć. Do roztopionego, gorącego smalcu dodać palmę, sól, roztarty w dłoniach majeranek, cebulę, wyciśnięty czosnek, kiełbasę i pokrojoną w kostkę wędzonkę. (Można dać dowolną. Ważne, żeby była mocno wędzona.) Wymieszać, przełożyć do słoików i odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.05.2013 10:40
taki domowy z kiełbasą, smaczny
Sroczka 14.09.2012 21:14
Z chęcią zjadłabym kromeczkę chleba z takim smalcem.
Weronika_eM 19.08.2011 22:23
rewelacyjny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat