Domowy smalec

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • suszony majeranek Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy smalec foto
Płaty słoniny pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Domowy smalec foto
Do garnka włożyć trochę słoniny, czekać aż trochę się wytopi od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Domowy smalec foto
Następnie do garnka wrzucić resztę słoniny. Od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Domowy smalec foto
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiedy słonina się już wytopi dodać cebulę i majeranek. Uważać aby nie spalić cebuli. Po chwili wyłączyć palnik.
Krok 5 - Domowy smalec foto
Smalec przelać do słoiczków i odstawić do ostygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 08.12.2014 14:19
OCH jak dawno nie robiłam :))
AgaS10 08.12.2014 07:46
taki jest pyszny:)
Rysia 07.12.2014 22:21
Kromka chleba ze smalcem i ogórkiem ,pycha.Od czasu do czasu robię domowy.
migotka28 07.12.2014 21:50
do tego ogóreczek i wyżerka jak nie wiem co
wwwiolka 07.12.2014 21:08
Bardzo fajne danie.
Edith85 07.12.2014 21:05
Bardzo lubię...choć staram się go jeść jak najrzadziej :/
Mama niejadka 07.12.2014 21:01
Domowy jest najlepszy :)
kornelcia 07.12.2014 20:40
Taki jest najlepszy...i najsmaczniejszy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat