Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 2 kg
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Kroki postępowania

1
Płaty słoniny pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Domowy smalec foto
2
Do garnka włożyć trochę słoniny, czekać aż trochę się wytopi od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Domowy smalec foto
3
Następnie do garnka wrzucić resztę słoniny. Od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Domowy smalec foto
5
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiedy słonina się już wytopi dodać cebulę i majeranek. Uważać aby nie spalić cebuli. Po chwili wyłączyć palnik.
Krok 4 - Domowy smalec foto
6
Smalec przelać do słoiczków i odstawić do ostygnięcia.
Krok 5 - Domowy smalec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.12.2014 14:19
OCH jak dawno nie robiłam :))
AgaS10 08.12.2014 07:46
taki jest pyszny:)
Rysia 07.12.2014 22:21
Kromka chleba ze smalcem i ogórkiem ,pycha.Od czasu do czasu robię domowy.
migotka28 07.12.2014 21:50
do tego ogóreczek i wyżerka jak nie wiem co
wwwiolka 07.12.2014 21:08
Bardzo fajne danie.
Edith85 07.12.2014 21:05
Bardzo lubię...choć staram się go jeść jak najrzadziej :/
Mama niejadka 07.12.2014 21:01
Domowy jest najlepszy :)
kornelcia 07.12.2014 20:40
Taki jest najlepszy...i najsmaczniejszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak