Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 40 dkg
boczek wędzony 50 dkg
kiełbasa chuda 40 dkg
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę, boczek, kiełbaskę mielę w maszynce na najgrubszych oczkach, wkładam do garnka i powoli smażę. Cebule i czosnek obieram i kroję na malutka kosteczkę. Gdy słonina jest już wysmażona dodaję cebulę z czosnkiem, majeranek i czekam, aż cebula będzie złota. Przelewam do słoiczków i naczyń, musi dobrze wystygnąć.
Najlepiej smakuje z chlebkiem i ogórkiem kiszonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 06.07.2014 11:24
Tak jak kiedyś nie jadłam, tak teraz jestem fanką numer 1 :)
iziona 04.07.2014 18:03
Do tych ogóreczków idealny :)
Smaczna_B 04.07.2014 17:44
domowy jest najlepszy , a jeszcze z dodatkiem jabłka i cebulki...pycha!
Lidzia 04.07.2014 07:03
Taki lubię.
asiczekz 03.07.2014 22:48
najlepszy bo własnej roboty :)
Iwusia 03.07.2014 22:20
bardzo smaczny
ben-ka 03.07.2014 22:18
Masz rację ze świeżym swojskim chlebkiem,taki smalczyk bardziej smakuje niż szynka ze sklepu:)
IlonaAlbertos 03.07.2014 21:45
Uwielbiam taki smalczyk.
Aleksandra/Olcia 03.07.2014 21:31
najlepszy robi mój tata uwielbiam smalczyk domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak