Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 4 kg
pieprz 4 łyżki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 łyżki
papryka łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec

Sloninę kroimy w kostkę, wykłądamy do woka. Stapiamy ją. Oddzielamy skwarki tłuszczu. Następnie dodajemy przyprawy. Przelewamy do garnka. Przechowujemy w w lodówce. Oczywiście smalec moze być ze skwarkami, jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.02.2014 18:22
kromka chleba i pomidor i usper kanapka
Botwinka 13.07.2013 18:34
na chleebm i pomidor
IZABELA29 07.07.2013 21:04
choć nie mogę go dużo jeść i często zawsze się skuszę
gosia56 07.07.2013 17:23
najlepszy domowy smalczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak