Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 1 sztuka
kiełbasa wiejska 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

1,smalec topimy na wolnym ogniu
2,cebulkę kroimy w kosteczkę, kiełbasę ścieramy na tarce na grubych oczkach , czosnek zgniatamy. wszystkie składniki podsmażamy na 2 łyżkach roztopionego smalcu doprawiamy solą i pieprzem
3,roztopiony smalec wlewamy do cebulki i kiełbaską i czosnkiem (smalec musi być jeszcze gorący)
4, mieszamy i przelewamy do naczynia w którym zostawiamy aż smalec będzie biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:25
Najlepszy jest taki.
kamyk 11.02.2013 20:47
pycha smalczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak