Domowy smalec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    1 sztuka
  • kiełbasa wiejska

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1,smalec topimy na wolnym ogniu
2,cebulkę kroimy w kosteczkę, kiełbasę ścieramy na tarce na grubych oczkach , czosnek zgniatamy. wszystkie składniki podsmażamy na 2 łyżkach roztopionego smalcu doprawiamy solą i pieprzem
3,roztopiony smalec wlewamy do cebulki i kiełbaską i czosnkiem (smalec musi być jeszcze gorący)
4, mieszamy i przelewamy do naczynia w którym zostawiamy aż smalec będzie biały.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 24.09.2015 15:25
Najlepszy jest taki.
kamyk 11.02.2013 20:47
pycha smalczyk

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat