domowy smalec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę .Wrzucić do brytfanki i przetopić.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Gdy słoninka w garnku już się roztopi ale skwareczki nie będą jeszcze rumiane dodać sól,pieprz,majeranek.Gdy skwareczki już będą w sam raz dodać cebulkę i pochwili odstawić z palnika aby się nie przypaliła.Rozlać smalczyk do miseczek lub słoiczków i pozostawić do zastygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 19.04.2013 09:43
interesujący przepis, mniam
Kate131 27.01.2013 10:04
klasyka
IZABELA29 29.12.2012 10:55
bardzo dobry
ben-ka 29.12.2012 10:29
lubimy taki smalczyk,często go robię.
kriko 17.11.2012 10:14
domowy najlepszy
Luki 17.11.2012 10:03
pyszny
Wiesława1 15.11.2012 14:54
hmmm domowy....z ogóreczkiem....Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat