Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 50 dkg
cebula wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę zmielić na maszynce do mielenia mięsa. Przełożyć do rondla i skwarzyć do momentu aż słonina się wytopi. Można dodać posiekaną w kostkę cebulę. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Doskonały do kanapek ze szczypiorkiem lub natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 25.06.2012 09:55
rewelacja
SmacznaPyza 20.06.2012 20:59
w którym momencie dodać cebulę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak