Domowy smalec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    50 dkg
  • cebula

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę zmielić na maszynce do mielenia mięsa. Przełożyć do rondla i skwarzyć do momentu aż słonina się wytopi. Można dodać posiekaną w kostkę cebulę. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Doskonały do kanapek ze szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motyl 25.06.2012 09:55
rewelacja
SmacznaPyza 20.06.2012 20:59
w którym momencie dodać cebulę?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat