Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 600 gram
kiełbasa śląska 3 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

PRZYGOTOWANIE:

1- Słoninę tniemy w paski wąskie jak kto woli mozna i w kostkę2-Mielimy najlpiej w maszynce elektrycznej 3- Najlepiej zmielić słoninę na średnich oczkach i wyłozyć na patelnie i smażyć
4- Pętka kiełbasy śląskiej mielimy na średnich oczkach dodajemy do wytopionej słoniny i jeszcz chwile gotujemy razem 5-Powytopieniu i podsmażeniu wykładamy lejący się tłuszcz do słoiczków i zakrecamy jak zostanie nam troszke to nie wywalajmy tylko na talezyk wyłozyc a potem zjeść Oto pyszny smalczyk domowy naprawdę smakuje wyśmienicie.
latwo sie robi polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.07.2012 07:37
najlepszy
Justyna28 12.07.2012 19:39
fajny
Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:18
super
octo 09.12.2011 17:59
przydaje sie taki domowy smalec lepszy niz ze sklepu:)
Emilia22 09.12.2011 17:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak