Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalczyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
podgardle surowe 0,5 kg
cebula biała 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalczyk

Niestety w składnikach nie mogłam dodać błony- 0,5 kg.
Błonę topimy. Mięsa przekręcamy przez maszynkę a następnie topimy. Dodajemy błonę oraz całą cebulę. Solimy. Powstałe skwarki i cebulę wyjmujemy. Smalec delikatnie solimy i przelewamy do naczynia. Odstawiamy do stężenia.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 24.01.2016 19:07
Moje smaki: pajda świeżego chlebka, domowy smalczyk i kiszony ogórek - pycha:)
ania2610 24.01.2016 19:03
lubię tak czasami chlebek posmarować :)
Wacław 24.01.2016 18:00
pyszny do chlebka :-)
iziona 24.01.2016 17:56
Lubię od czasu do czasu tak zgrzeszyć :)
marcia7 24.01.2016 16:35
domowy najlepszy
anka1988 24.01.2016 14:13
pyszny z ogórkiem kiszonym pace lizać!
Róża1 24.01.2016 13:55
palce lizać :-)
Franciszek 24.01.2016 13:47
dobry na chleb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak